Для того щоб повноцінно насолоджуватися їздою на велосипеді, мало його купити і почати крутити педалі. Велосипед, як і будь-що інше, вимагає додаткового придбання аксесуарів, спеціальних запчастин. Для початку вам необхідно визначитися у своїх потребах: чи будете ви застосовувати велосипед для гонок або для екстремальної їзди, або для пересування по місту. У широкому асортименті магазину ви зможете підібрати для свого велосипеда все найнеобхідніше і практичне.
 
Аксесуари для особистої безпеки
Перше, що потрібно придбати, і найголовніше - аксесуари для безпеки: шоломи, спеціальні рукавички, окуляри. Навіть якщо ви будете їздити по цілком безпечним дорогам наявність шолому все ж обов'язкова, так як від падінь та ударів не застрахований навіть самий досвідчений велосипедист.
 
Рукавички є також важливим елементом екіпіровки велосипедиста. Купивши в магазині велосипедні рукавички, ви посприяєте захисту рук при падіннях, попередите натирання долонь об ручки керма, появу мозолів.
 
Спеціальні окуляри, які так само можна купити в нашому інтернет-магазині, захистять від пилу, бруду, комах, яскравих сонячних променів.
 
Аксесуари для темного часу доби
Крім основних засобів захисту ви можете придбати велофару - аксесуар, який необхідний для освітлення дороги, позначення велосипеда в темний час доби.
 
Крім велофари в Інтернет-магазині є можливість купити мигалки, які так само дуже актуальні для темного часу доби. Керуючись Правилами Дорожнього Руху, велосипед для поїздок в темний час доби необхідно висвітлити білим ліхтарем спереду і червоним ззаду.
 
Можна, звичайно, придбати і світловідбивачі для велосипеда, але вони не замінять ліхтарів.
 
Аксесуари для захисту велосипеда
Подбавши про свою безпеку, слід так само продумати і захист велосипеда. Для захисту велика від бруду і води, які можуть летіти з під коліс, є можливість замовити в Інтернет-магазині крила. Цей аксесуар необхідний для всіх велосипедів, крім спеціалізованих. У нашому Інтернет-магазині в наявності швидкоз'ємні пластикові крила з кріпленням на раму або на підсідельний штир, а також металопластикові або металеві стаціонарні крила. Пластикові крила можна без проблем зняти з велосипеда без використання ключів, вони практично не ламаються і мають малу вагу. Металопластикові або металеві стаціонарні крила зазвичай довші пластикових, і захищають від бруду набагато краще.
 
Важливі деталі
Для їзди по місту або по шосе вам необхідно купити для свого велосипеда дзеркало заднього виду.
 
Необхідний аксесуар, без якого ви ніяк не обійдетеся, це насос. Його потрібно придбати, щоб підтримувати заданий тиск в шинах. В Інтернет-магазині є можливість вибрати стаціонарний насос або переносний насос. Стаціонарні краще купувати для експлуатації в домашніх умовах, а переносний насос можна возити з собою, так як він більш компактний.
 
Часто встановлюють на велосипедах ріжки, особливо актуальні вони для гірських велосипедів і гібридів з прямим кермом. При тривалій їзді на велосипеді ріжки дозволяють, міняючи хват керма, відпочивати м'язам рук, змінювати нахил тулуба. Крім того, вони зручні для більш широкого хвата при силовому педалюванні в гору, а при падіннях вони захищають руки від пошкоджень.
 
У тому випадку, якщо вам необхідно перевозити якісь речі, в Інтернет-магазині можна підібрати велобагажник.
 
А якщо ви плануєте залишати свій велосипед без нагляду, варто купити тросик або ланцюжок із замком. Найкраще придбати трос або ланцюг такої довжини, щоб була можливість охопити як раму велосипеда, так і колеса.
 
Для тривалих поїздок варто замовити в Інтернет-магазині велосипедну флягу і утримувач для фляг. Спеціальними флягами зручно користуватися і на ходу, а утримувач можна використовувати і для звичайної пластикової пляшки.
 
Справжньому велосипедистові необхідно придбати велоаптечку, яка стане в нагоді у разі виникнення в дорозі дрібних несправностей. Зазвичай такі велоаптечки можуть комплектуватися клеєм з латками або самоклеючою латкою для ремонту камер, двома або трьома пластиковими лопатками для полегшення бортування / розбортування шин, набором спеціальних ключів.
 
Якщо ви збираєтеся у велотур або якщо вас чекає тривала поїздка, варто придбати запасну камеру, яка «виручить» вас при ремонті шини в несприятливих умовах.
 
Вибираючи аксесуари для вашого велосипеда, важливо думати не тільки про те, щоб велосипед став повністю укомплектованим і стильним, але й про те, щоб ті чи інші елементи, куплені вами, служили і допомагали вам у ваших поїздках!